Vägen till bekvämt båtfiske i kyligt väder

Det är ingen överdrift att påstå att händerna och fötterna ofta är de första kroppsdelarna som ger upp när kylan kryper in. För den passionerade fiskaren, som tillbringar timmar på öppet vatten, kan detta bli en verklig utmaning. Men rätt utrustning kan göra underverk för att skydda dessa viktiga extremiteter. Hitta det du behöver på nätet.

Det essentiella för fötterna

För många är kalla fötter synonymt med obehag. När vi fiskar från en båt är det därför avgörande att satsa på rätt skodon. Dels behöver man ha vattentäta stövlar, men det är även värt att titta närmare på material som isolerar väl. Läder blandat med syntetmaterial eller stövlar med en insida av fårskinn kan erbjuda den värme och komfort man behöver. Kombinera detta med tjocka ullstrumpor som andas och kan leda bort fukt.

Värme för händerna

Händerna är fiskarens viktigaste verktyg, och det är inte bara värme som är viktigt, utan också rörlighet. Vantar med avtagbara fingertoppar eller så kallade “mittenvantar” kan vara lösningen. Dessa kombinerar värmen från en vante med flexibiliteten hos ett par fingerhandskar. Material som neopren kan också komma väl till pass, särskilt om man fiskar i våta förhållanden.

Material som gör skillnad

För att verkligen maximera värmen kan man överväga batteridrivna värmehandskar. Dessa har under senare år blivit allt mer populära, och teknologin bakom dem har förbättrats avsevärt. De kan vara särskilt användbara under de allra kallaste dagarna.

Glöm inte huvudet!

Sist men inte minst, många av oss glömmer bort hur mycket värme vi faktiskt förlorar genom huvudet. En ordentlig mössa eller huvudbonad av tjockt material är ett måste. Om vinden är stark, överväg en huvudbonad med vindskydd för ansiktet. En halsduk eller buff kan också bidra till att hålla nacken varm och skyddad från kyliga vindar.

I kampen mot kylan när man är ute på vattnet, är rätt utrustning halva segern. Genom att satsa på kvalitativa kläder och accessoarer för dina extremiteter, kan du njuta av ditt båtfiske även när temperaturen sjunker. Så, klä dig rätt och låt inte kylan sätta stopp för ditt nästa stora fiskeäventyr.