Bygg ditt egna skepp som byggsats

När du letar efter en lugnande hobby som dessutom ger dig utlopp för din kreativitet. Då passar modellbygge perfekt för dig. Om du också är intresserad av hav och sjöfartyg kan du kombinera ditt intresse med din nya hobby, genom att riktigt nörda ner dig i byggandet av modellskepp.

Låt dig bli inspirerad

Du kan hämta inspiration på Sjöfartsmuseet, där du hittar Nordens största samling av fartygsmodeller. Det arrangeras också ofta olika typer av modellbyggarmässor, som är roliga både veteraner och för den som nyss upptäckt hobbyn. Dessa ger dessutom utmärkta tillfällen att träffa och mingla med andra entusiaster. Det finns också tidskrifter och hemsidor som kan ge dig tips och råd.

Välj bland ett stort urval

Precis som det finns oändligt många typer av riktiga skepp finns det massvis av modellskepp att välja bland. Om du har ett favoritfartyg är det inte helt osannolikt att du kan hitta en modell av just detta. Det finns också modeller av många olika svårighetsgrader. Om du planerar att bygga ditt första modellskepp kan du gärna börja med en lättare modell, och fortsätta med någonting svårare när du blivit varm i kläderna. När du hittat rätt modell är det bara införskaffa den beställ online, och sätta igång!