Säkerheten först vid jakt

Säkerheten under jakten är en av de högsta prioriteringarna en jägare måste ha. Läget kan skifta snabbt ute i jaktmarkerna och vad är väl bättre då än ett hjälpmedel som håller vapnet på plats?

Jakt i Sverige

Jakt har en lång historia i vårt avlånga land. Genom åren har emellertid jakt förändrats från att vara livsnödvändigt till att bli en hobby. I Sverige har vi höga krav på jägare och det gäller inte bara vapnet utan även exempelvis etiska aspekter och hur du tar tillvara på djuren. Det första steget är att ta en jägarexamen. Här på Jägarnas Riksförbund kan du läsa mer om jakt och vad du behöver göra för att komma igång. För att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna kan du titta in på Svenska Jägareförbundets tidskrift.

SGS Safety Gun Strap

Harpsöe Sweden har tagit fram en svensktillverkad en speciell rem som håller vapnet på plats under jakten. Remmen kompletterar vapenremmen och avlastar din rygg. Du kan använda remmen både med och utan ryggsäck. Genom att göra det enkelt för dig att snabbt komma åt ditt vapen, gör SGS Safety Gun Strap att du kan ha händerna fria när du går. Klicka dig vidare här för mer information om SGS Safety gun strap.