Upplev Falkenberg och Olofsbo Havsbad

Upptäck sommaren med allt från havsbad på vita sandstränder till historisk arkitektur i en småstad. acker natur, mängder av historia och unika sevärdheter – upplev halländska Falkenberg och Olofsbo havsbad!

Sevärdheter

Vilka sevärdheter som intresserar dig är individuellt, men Falkenberg har någonting för alla. Är du exempelvis intresserad av historia? Falkenberg erbjuder allt från mytomspunna stenar från bronsåldern, till ruinerna av försvarsborgen Falkenberg som tillhört både Danmark och Sverige genom tiderna.

Ytterligare en av Falkenbergs mest välkända sevärdheter är Tullbron – Sveriges kanske vackraste stenbro. Den byggdes ursprungligen på 1700-talet och sträcker sig över ån Ätran. Under historian har du behövt betala tull för att passera, därav namnet.

Föredrar du shopping, så är Skandinaviens största varuhus Gekås Ullared en passande destination i kommunen. Om du däremot gillar vacker natur så kan du bland annat besöka Laurentiiparken i Gamla stan, eller vallarnas friluftsområde som ligger endast ett stenkast från staden. Hitta fler bra tips online!

Vit sand och klart vatten

Olofsbo havsbad är en lång vit sandstrand med höga sanddynor och klart vatten, vilket gör den till en populär strand för både turister och barnfamiljer i Falkenberg. Badplatsen har en vacker fyr och flera ställen i närheten för krabbfiske. Dessutom finns toalett, dusch, glasskiosk och affär i närheten, en perfekt sommardestination för hela familjen helt enkelt.