Segling och båtar som stort intresse

Alla har vi olika intressen och det är relativt många som har segling som stort intresse. I många familjer så följer detta med från det man var lite. Föräldrar som tog med sig sina barn ut på olika segeläventyr.

För många om inte för de flesta så blir segling och båtar en livsstil. Oavsett vilket tidpunkt på året så tänker man båt och segling. Under vinterhalvåret så har man sin båt på land och kan då hålla på och fixa med allehanda saker inför sommarens turer. Vissa vintrar kan det bli mer jobb än andra. Det är viktigt att man har en sjöduglig båt när den ska sjösättas och det kan bli ett par veckor där innan den ska i som man får jobba lite extra hårt för att hinna med allt.

Väl i vattnet så börjar säsongen med detta båtliv där man trivs som bäst. Man packar med allehanda saker för att klara sig några dagar ute. Har man gjort detta i några år så går det nästan av sig själv att packa båten med det som behövs. Hemma så har man förberett de turer man ska göra minutiöst och har kollat genom sjökort så man vet vilken rutt man ska ta. Nu är det bara att njuta av sjön eller havet.